slike/faq_red.jpg

FAQ - NAJČEŠĆA PITANJA

?

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA | MONTENOMAKS C&L
Q: Šta znači LSP, a šta 3PL? U čemu je razlika?

A: Pojam 3PL Third Party Logistics se odnosi na nivo usluga i međusobne povezanosti između logističke kompanije i korisnika tih usluga. U literaturi se može naći različito tumačenje ali je najčešća podjela na nivoe od 1PL do 5PL:

1PL – Sistem za sopstvene potrebe uz minimalno angažovanje drugih nosilaca logističkih usluga
2PL – Određene logističke usluge transporta, otpreme, skladištenja, carinskog posredovanja se poveravaju specijalizovanim nosiocima logističkih usluga
3PL – Provajder većeg broja logističkih usluga – najčešći vid povezivanja prilikom outsourcinga usluga
4PL – Mrežni integrator- ispunjava većinu zahteva klijenata i odgovoran je za sve ugovorene 1PL, 2PL ili 3PL provajdere
5PL – Menadžment svih delova lanca snabdevanja uz obezbeđivanje potpunih logističkih rešenja i informacionih tehnologija


LSP Logistic Service Provider podrazumeva širi pojam jer može da sadrži bilo koji od navedenih nivoa- od 1PL do 5PL.

NELT iz tog razloga promoviše naziv LSP, ne ograničavajući se samo na 3PL nivo usluga koje pruža klijentima.

Q: Šta znači LSP, a šta 3PL? U čemu je razlika?

A: A: Sve zavisi od vrste i obima usluga ali Montenomaks C&L sva riješenja prilagođava specifičnim potrebama i zahtjevima klijenata. Dakle, bitno je da zajedno identifikujemo zahteve i u skladu sa tim dođemo do najoptimalnijeg rešjenja za realizaciju.

Q: Na koji način Montenomaks C&L realizuje usluge?

A: A: Sve zavisi od vrste i obima usluga ali Montenomaks C&L sva riješenja prilagođava specifičnim potrebama i zahtjevima klijenata.

Dakle, bitno je da zajedno identifikujemo zahteve i u skladu sa tim dođemo do najoptimalnijeg riješenja za realizaciju.
Q: Koji su benefiti za klijenta pri angažovanju kompanije Montenomaks C&L za servisiranje logističkih potreba?

A: Optimizacija troškova
Redukcija operativnih troškova je jedan od značajnih benefita koje naši klijenti mogu da osete. Zato što posjedujemo savremenu transportnu i skladišnu opremu, dovoljno kapaciteta i znanja, a pri tom vodimo i uspešnu ekonomiju obima pružajući usluge velikom broju poslovnih partnera, u mogućnosti smo da racionalizujemo sve troškove - od troškova transporta, preko rukovanja zalihama, do skladištenja.

Unapređenje tehnologije i usluga
Biti konkurentan na tržištu podrazumeva ulaganje u kvalitet proizvoda i usluga. Za naše klijente izvršavamo širok spektar logističkih usluga i zato konstantno unapređujemo nivo tehnologije i same resurse. Oslonite se na našu opredeljenost ka inovacijama i konstantna ulaganja u razvoj, jer vam to donosi ozbiljnu komparativnu prednost na tržištu i smanjuje rizik od gubljenja tehnološke trke sa konkurencijom u segmentu logistike.

Strateška fleksibilnost
Spremnost i brzina prilagođavanja na promene u poslovnom okruženju, ključna je odlika uspešnih koju ugrađujemo u naša partnerstva. Saradnja donosi međusobne koristi i presudna je za sticanje iskustva. Dugogodišnjim partnerstvom sa vodećim kompanijama u različitim industrijama i tržištima stečena bogata iskustva prenosimo na nove klijente.

Investiranje u osnovni biznis
Prevaziđite ograničene budžete za razvoj a istovremeno unapredite efikasnost i efektivnost logističkih procesa. Vi investirajte u razvoj vaših ključnih delatnosti a oslonite se na naš razvoj logistike. Fokusirajte svoje snage na ono u čemu ste najbolji, nama prepustite ostalo.

Smanjenje rizika
Naše bogato iskustvo u različitim industrijama i specijalizacija za širok spektar logističkih aktivnosti omogućavaju nam procenu neizvesnosti, minimizaciju i eliminisanje rizika logističkih operacija. Ovo je značajna prednost koju unosimo u partnerstvo sa Vama.
Poverenje i sigurnost je osnova za uspeh koju svakodnevno gajimo, bilo da se radi o lokalnim ili internacionalnim partnerstvima.