U sklopu kompanije “Montenomaks C&L” je najmoderniji distributivno logistički centar (DLC) u Crnoj Gori, sa najnovijim WMS (warehouse-management-systems) softverom.
Izgrađen po ugledu na centre evropskih partnera, ovaj DLC prostire se na površini od 12.000 m2, sa skladišnim prostorom od 3.000 m2, opremljenim savremenim visoko regalnim paletnim sistemom (PAL RACK) kapaciteta 3.000 paletnih mjesta kao i blok lagerom namjenjenim nepaletizovanoj robi.
Centralno skladište  registrovano je i kao Javno carinsko skladište u kom se vrše sve zakonom dozvoljene radnje za robu pod carinskim zakonom, poput razdvajanja robe za djelimično carinjenje i tranzit, uzorkovanja za potrebe inspekcijskih službi, kao i samo skladištenje do momenta konačnog carinjenja.
Sve operacije mogu se obaviti preko desktop računara ili na RF (radio frequency) terminalima. Primjena ovog tehnološki naprednog rješenja omogućava nam obavljanje najsloženijih operacija na najbrži i najkvalitetniji način uz minimiziranje skladištnih troškova. Ovako implementirano softversko rješenje posebno ističe sposobnost potpune integracije sa informacionim sistemima klijenata i mogućnosti da zadovoljimo njihove najkompleksnije zahtjeve, prateći robu po najrazličitijim kriterijumima – seriji, datumu isteka, datumu proizvodnje...
 
U skladu sa zahtjevima poslovanja Klijenta nudi se najefikasnije rješenje za obavljanje skladišno-logističkih poslova, u domenu skladištenja, komisioniranja, pakovanja, adresiranja, deklarisanja robe, umetanja uputstava i garancija, kao i personalizacija pošiljaka (obrada adresnih podataka, priprema i štampa otpremnica).
 
Pretovar robe vrši se na osam utovarno-istovarnih rampi i podiznih stolova, što omogućuje brz i vrlo efikasan prijem i otpremu robe.