Učešće u prvoj akciji Let's do it Montenegro!

Kompanija Montenomaks C&L podržala je prvu "Let's do it Montenegro!"akciju, održanu 10. maja 2014. godine. Akcija je podrazumevala mapiranje i čišćenje kritičnih lokacija duž crnogorske obale.

"Let's do it Montenegro!" dio je kampanje "Let's do it Mediterranean", čiji je cilj podizanje svijesti građana za unapređenje životne sredine i zaustavljanja dotoka smeća u Mediteransko more što uključuje i naš dio Jadrana. Licencirani predstavnik pokreta “Let's do it” u Crnoj Gori je Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid (ADP-Zid).

Na dan akcije odazvalo se preko 3100 građana Crne Gore, među kojima su bili i naši volonteri. Kako kompanija “Montenomaks C&L” ima poslovnice širom Crne Gore, između ostalog i Baru, Tivtu i Herceg Novom, to su kolege iz poslovnica na primorju djelovale u svojim gradovima, dok smo se mi, iz centralnog dijela Crne Gore, uputili u Utjehu. Umorili se jesmo, ali zadovoljstvo saznanjem da smo “napravili razliku” ima ljekovito dejstvo.

Zahvaljujemo se organizatoru, ADP-Zid, na inicijativi i odličnoj organizaciji.

Više o akciji možete pročitati na http://www.zid.org.me/index.php/mne/razvoj-zajednice/aktivno-gradanstvo/zajedno-u-akciji

Više fotografija na: